En del av elektrikerkjeden:

Nesten halvparten av brannvesenets utrykninger skyldes komfyrbranner. De fleste skjer på dagtid og rammer eldre mennesker, men det er branner som starter om natten som tar flest liv. Så godt som alle komfyrbranner skyldes tørrkoking og ikke tekniske feil ved produktet. Derfor er det livsviktig å ha en komfyrvakt som gjør at ovnen din skrur seg av hvis du selv glemmer det.

Et krav i nye boliger

Norsk Elektroteknisk Komite (NEK) stilte i 2010 et krav om at alle private kjøkken med nytt elektrisk anlegg skal ha en fastmontert komfyrvakt, også hvis det legges opp ny kurs til komfyren. Det betyr at komfyrvakten skal være installert som en del av det faste elektriske anlegget. De samme reglene gjelder fritidsboliger. Hvis kjøkkenet ditt er eldre enn 2010 bør du få ettermontert en komfyrvakt.

Det stilles ulike krav til produktet som brukes og installasjonen av komfyrvakten. Det finnes for eksempel enkelte komfyrvakter som forsikringsselskapene godkjenner og ikke godkjenner. Dersom du sliter med å finne ut hvilken komfyrvakt du skal ha, kan du spørre elektrikeren din.

Sitter du og lurer på om smarthus er løsningen for deg?
Kom i gang her!

KOMFYRBRANN: I 2010 ble det stilt krav til fastmontert komfyrvakt for å motvirke komfyrbrann.

Derfor lønner det seg med komfyrvakt

  1. Kutter strømmen ved tørrkoking
    En komfyrvakt består av to deler: en del som overvåker platetoppen for overoppheting, og en del som ligger skjult bak komfyren eller er plassert i sikringsskapet. Dersom komfyrvakten oppdager brannfare på platetoppen, gir den først et varsel. Hvis ingen reagerer på alarmen, slås strømmen til komfyren av. Dette beskytter deg mot en brennende komfyr dersom du glemmer å skru den av.
  2. Kan brukes på (nesten) alle platetopper
    Du kan med sikkerhet bruke komfyrvakt på alle elektriske platetopper og komfyrer, uavhengig om du har induksjon, glasskeramisk eller støpejernstopp. Gasskomfyrer har allerede et krav om flammevakt som stenger gassen hvis flammen slukker. Derfor er det heller ikke samme krav til komfyrvakt på gasskomfyr som på elektriske komfyrer.
  3. Få det gjort ordentlig
    Feilmontering av komfyrvakten kan i verste fall være forskjellen på liv og død, og i beste fall resultere i misnøye hos sluttbruker. Derfor anbefales det å bruke en elektriker når komfyrvakten skal installeres.
Ikon

Bestill elektriker

Trenger du elektriker – ta kontakt med oss!

Kontakt oss →